Telec Electronics

Informatie en producten voor telecommunicatie en electronica

Deurtelefoon, Intercom, Luister- Spreek-post, Deurluidspreker, Parlofoon, Deurintercom, met of zonder video mogelijkheid, je kunt het zo gek niet bedenken of er is meer dan één woord voor

Om bovenstaande verwarring nog groter te maken moet je ze allemaal ook nog eens verschillend aansluiten, vooral de fabrikant gebonden oplossingen zijn top voor wat betreft het creëren van nog meer kleur in de draadcoderingen.

Een simpele oplossing voor al deze ellende bieden de (Deur)Intercomsystemen van Telec, voor het aansluiten gebruiken wij alleen Analoog (a/b) of Ethernet (VoIP).

Dat wij wat meer keuze bieden dan de gemiddelde leverancier mag duidelijk zijn, dat maakt het echt niet moeilijker, maar eerder netter bij de voordeur!

Onderstaand treft u een beknopt overzicht van een aantal Intercom oplossingen aan, voor een volledig overzicht kunt u de rubriek Intercom Systemen raadplegen.

Analoog: Uitstraling en Kwaliteit

TFS-Dialog 303De analoog (a/b) aangesloten TFS Dialog 300 Serie intercoms van Auerswald zijn beslist niet de kleinste en zeker de grootste voor wat betreft de geluidskwaliteit en het edelstaal voorkomen.

Deze serie intercoms is alleen beschikbaar in een inbouw uitvoering met 1, 2, 3 of 4 beldrukkers en worden eenvoudig met een interne analoge aansluiting van de telefooncentrale verbonden.

Voor extra veiligheid en comfort is de TFS Dialog 300 Serie met 6 extra relais uit te breiden middels de TFS-Dialog a/b schakelmodule. Deze modules kunnen inpandig geplaatst worden zodat u er zeker van kunt zijn dat niemand, vanaf buiten, het elektrische slot kan forceren.

De TFS Dialog 300 serie intercoms betrekt zijn voedingsspanning uit de a/b poort en is hierdoor universeel inzetbaar en aansluitbaar.

TFS-Dialog
€285,08 incl. BTW
€235,60 excl. BTW

VoIP: Compromisloze Kwaliteit

DN19P-SIP-RHTNon plus ultra, dit geeft wel aan waar de AVOTEL Enterprise VoIP intercoms voor staan. Zoekt u een VoIP intercom met een moderne uitstraling gecombineerd met een robuust voorkomen en bijbehorende geluidskwaliteit, zoek dan niet verder...

Naast de, uit één blok hoogwaardig aluminium gefreesde behuizing, beschikt de DN19P serie intercoms over een geweldig, onvervormde geluidskwaliteit en is opgebouwd volgens de IP66 classificatie en is leverbaar in een rechthoekige (DN19P-SIP-RHT) en ovale behuizing (DN19P-SIP-OVL).

Voorlopig is deze serie intercoms alleen leverbaar in een opbouw uitvoering, later dit jaar wordt ook een inbouw uitvoering en een versie met IP-Camera verwacht.

De DN19 serie is volledig, met een gangbare web browser, te configureren en is geschikt voor voeding middels PoE, zodat ook deze intercom universeel inzetbaar en aansluitbaar is.

D19P-E2-SIP-RHT-O 1-Beldrukker
€786,50 incl. BTW
€650,00 excl. BTW
DN19P-SIP-OVL
€756,25 incl. BTW
€625,00 excl. BTW

Analoog: Vlak en Betrouwbaar

TFS-Dialog 202Voor de smallere deurpost en de niet te grote voordeur levert Telec de zeer vlakke SDP en TFS200 serie intercoms van Alphatech en Auerswald.

Beide fabrikanten gebruiken dezelfde behuizing maar hebben, ieder voor zich, een geheel andere benadering voor de elektronische en softwarematige opbouw.

Zo sluiten de Auerswald TFS200 serie intercoms naadloos aan op de Auerswald telefooncentrales en zijn, middels de TFS-Dialog a/b schakelmodule, zelfs van meerdere externe relais te voorzien.

De Alphatech SDP serie intercoms is meer universeel van opzet en is, dankzij zijn uitgebreide software instellingen, bijna overal toepasbaar waar een analoge a/b aansluiting beschikbaar is.

TFS-Dialog
€275,88 incl. BTW
€228,00 excl. BTW
SDP
€273,16 incl. BTW
€225,75 excl. BTW

VoIP: De BOLD Serie (intercoms)

BOLD T4C - 4Geen relatie met de gelijknamige t.v. serie, maar wel een verbluffende serie Intercoms. De huidige BOLD serie intercoms van Alphatech heeft meer onder de kap dan je, gezien de afmetingen, zou verwachten.

Zo is Alphatech er in geslaagd om alle opties en mogelijkheden van de voorgaande intercomsystemen in een nog kleinere behuizing te stoppen inclusief een kleuren camera en keypad module.

Er is zelfs nog plek gevonden voor twee relais voor het aansturen van een elektrisch deurslot of verlichting en men heeft de beschikking over twee virtuele IP-relais (webrelais) zodat zelfs een smarthome integratie tot de mogelijkheden behoort.

Voor wie altijd op de hoogte wil blijven kunnen van een bezoeker foto's of een korte film, met geluid, per email verstuurd worden en dankzij de geïntegreerde NTP client loopt de interne klok van de intercom altijd in de pas.

BOLD T4C - 4 Beldrukkers - Camera
€623,15 incl. BTW
€515,00 excl. BTW
BOLD T4KC - 4 Beldrukkers - Keypad - Camera
€961,95 incl. BTW
€795,00 excl. BTW

Analoog: BRAVE meer voor minder

Brave SDP-02CVoor wie al het bovenstaande geweld niet noodzakelijk is maakt Alphatech de Brave serie, een lijn van goedkopere intercoms die aansluiten bij bijna iedere beurs en op iedere telefooninstallatie (a/b).

Zo zijn de Brave SDP-01LC en de SDP-02LC voorzien van 1 of twee beldrukkers en beschikken over een potentiaal vrij contact voor het aansturen van een elektrisch deurslot.

De Brave SDP-01C en SDP-02C zijn voorzien van 1 of 2 beldrukkers en bieden al meerdere comfort functies waaronder twee relais, voor het aansturen van een elektrisch deurslot en/of verlichting en een realtime clock (RTC) voor het automatisch omschakelen van de dag en de nachtstand.

Met de SDP-01CC of SDP-02CC voegt Alphatech tevens een analoge camera optie aan deze serie intercoms toe.

Brave SDP
€187,55 incl. BTW
€155,00 excl. BTW